Bjud in bolagets aktieägare

När du har skapat en aktiebok och lagt upp relevant dokumentation för aktieägarna är det dags att bjuda in dem så att de kan ta del av informationen. Nedan följer ett förslag på hur du kan gå tillväga.

• För bästa funktionalitet använd dator och webbläsare Google Chrome, Apple Safari, Microsoft Edge eller Firefox – senaste versionerna.
  • Mobilanpassning är under utveckling.
  • Personuppgifterna i denna instruktion är fiktiva.

Skicka information via e-post

• Välj Bolag
  • Välj meny Bolagsrum/Ägarskap/Aktieägare
  • Se till att alla e-postadresser till aktieägarna är ifyllda. (Klicka på Aktieägare och fyll i fältet E-post)

• Välj vilka du vill maila genom att klicka på ikonen för filtrering. I exemplet väljer jag Nuvarande Aktieägare

• Klicka på ikonen för mail. I exemplet nedan väljer jag Mejla alla aktieägare

• Du får nu upp alla adresser i ditt förvalda mailprogram (dold kopia) och kan nu skriva ett introduktionsmail till aktieägarna med din/ditt bolags signatur. Under bilden nedan finns förslag på en text som du kan kopiera, modifiera och använda för ditt utskick.

Textexempel för mailutskick

This e-mail contains information about INVONO One™, the digital platform where [Bolagsnamn] keeps its share register and certain documentation available to investors. Information in English about how [Bolagsnamn] international investors can use the platform will be sent out in the near future. If you – as an international investor – want to know more straight away, please contact us at [er mailadress]
---------------------------------------------------------------------------------------

Bäste aktieägare!
Vi använder numera molntjänsten INVONO One™ för att hantera [Bolagsnamn] bolagsdokumentation och aktiebok. Därför bjuder vi nu in dig till plattformen för att ta del av information om ditt aktieinnehav och den dokumentation vi valt att dela med dig som aktieägare. Det enda du behöver göra är att skapa ett kostnadsfritt Personkonto i INVONO One – https://app.invono.se/signup

Läs mer om hur du skapar ett Personkontokonto i INVONO One
https://support.invono.se/hc/sv/articles/360025319791-Skapa-ett-Personkonto

Om du har gjort din investering i [Bolagsnamn] genom ett bolag behöver du ta ett par steg till för att få del av informationen om din investering i INVONO One.

När du är inloggad i ditt Personkonto skapar du då ett Bolagskonto för ditt investmentbolag och lägger upp dess aktiebok i INVONO One.

Nu har systemet all information det behöver för att låta [Bolagsnamn] kommunicera även med sina indirekta ägare.

Vi hälsar dig välkommen!

[Bolagsnamn]

Kontrollera vilka aktieägare som har Personkonto i INVONO One?

Det kan vara bra att veta hur många och vilka aktieägare som har skapat ett konto i INVONO One och kan se sitt innehav och ta del av annan information där.

Återigen klickar du på ikonen för filtrering och i fältet Registrerade Invono-användare väljer du ja eller nej. Nu kan du skicka e-post och påminna dem som inte har ett konto.

Fördjupad information

Information till aktieägare – privatperson
Kopplingen mellan ett Personkonto som är aktieägare sker via bolagets aktiebok där personnummret finns registrerat.

För den som inte har ett svenskt personnummer eller BankID sker kopplingen i stället via det unika Invono-ID.

Information till aktieägare – indirekt investering
För att kunna se indirekta investeringar som har gjorts i ett bolag (Målbolaget AB) via ett bolag (Invest AB) behövs det ett bolagskonto för Invest AB med Invest AB:s aktiebok med personen (och i förekommande fall även andra) som aktieägare. Bolagskontot skapas enkelt via Mitt kontor/Mina konton.

Fler instruktioner om INVONO One hittar du om du klickar på länken nedan. Där hittar du bland annat:

• Mer information om Mitt Kontor