Skapa ett Personkonto

Med ett Personkonto i INVONO One™ får du tillgång till modulen Mitt Kontor – en personlig area där du har översikt över de bolag som du är delaktig i på ett eller annat sätt och som använder INVONO One.
Nedan följer beskrivningar av hur du skapar ett Personkonto
med eller utanBankID.

• För bästa funktionalitet använd dator och webbläsare Google Chrome, Apple Safari, Microsoft Edge eller Firefox – senaste versionerna.
  • Mobilanpassning är under utveckling.
  • Personuppgifterna i denna instruktion är fiktiva.
  • Fördjupad information finns i slutet av artikeln.
  • Information om fler instruktioner i slutet av artikeln.

Skapa ett Personkonto med BankID

Rekommenderas – det enklaste sättet som även skapar automatiska kopplingar till de bolag du är engagerad i och som använder INVONO One.

• Gå till invono.se
  • Klicka på Skapa Konto i menyn

• Fyll i ditt personnummer
  • Klicka på knappen Fortsätt med BankID

• Fyll i den e-postadress du vill att bolag ska använda för att kontakta dig
  • Läs och acceptera Invonos villkor
  • Klicka på Registrera med Bank-ID

• Du får nu ett e-postmeddelande med en fyrsiffrig kod till e-postadressen du angav.
  • Fyll i den fyrsiffriga koden
  • Klicka på Slutför Registrering

Du har nu skapat ditt Personkonto med BankID.

Skapa ett Personkonto med 2-stegs verifiering

För dig som inte har ett svenskt personnummer/BankID.

Observera att när personkontot skapas på detta sätt kan inte systemet automatiskt koppla ihop dig/ditt Personkonto med de bolag du är aktieägare i. När du har skapat ditt Personkonto behöver du därför lämna ditt unika Invono-ID* till bolaget. Bolaget kan då komplettera sina uppgifter om dig med ditt Invono-ID och du kan därefter se ditt aktieinnehav.

*Invono-ID finns under Din Profil i ditt Personkonto

• Gå till invono.se
  • Klicka på Skapa Konto i menyn

• Klicka på Inget BankID? Klicka här

• Fyll i För- och efternamn
  • Fyll i den e-postadress du vill att bolag ska använda för att kontakta dig
  • Fyll i ett Lösenord du vill använda
  • Bekräfta Lösenordet
  • Läs och acceptera Invonos villkor
  • Klicka på Registrera

• Du får nu ett ett e-postmeddelande med en fyrsiffrig kod till e-postadressen du angav.
  • Fyll i den fyrsiffriga koden
  • Klicka på Slutför Registrering

Du har nu skapat ditt Personkonto UTAN BankID.

Fördjupad information

Information till aktieägare – privatperson
Kopplingen mellan dig – ditt Personkonto – och ett bolag som du är aktieägare i sker via bolagets aktiebok där ditt personnummer finns registrerat.

För dig som inte har ett svenskt personnummer eller BankID sker kopplingen i stället via ditt unika Invono-ID.

Information till aktieägare – indirekt investering
För att du ska kunna se indirekta investeringar som du har gjort i ett bolag (Målbolaget AB) via ett bolag (Invest AB) behöver du först skapa ett bolagskonto för Invest AB och där lägga upp Invest AB:s aktiebok med dig själv (och i förekommande fall även andra) som aktieägare. Bolagskontot skapar du enkelt via Mitt kontor/Mina konton.

Inbjudan till ett bolagskonto
Kopplingen mellan dig – ditt Personkonto – och ett bolag som har bjudit in dig för att på något sätt samverka med bolaget via bolagets konto i INVONO One sker via din e-postadress.

Har du ett Personkonto är det därför viktigt att bolaget bjuder in dig med den e-postadress du har angett i ditt Personkonto. Har du fått en inbjudan från ett bolag är det viktigt att du använder den adressen om du ska skapa ett Personkonto.

Fler instruktioner om INVONO One hittar du om du klickar på länken nedan. Där hittar du bland annat:

• Mer information om Mitt Kontor