Vad är taggar och hur du använder dem

Under alla dina vandringar i Internet-landskapet har du säkert stött på olika element såsom annonser, sökmotorer och en finurlig liten sak som kallas för tagg. Om du hört talas om det här ordet tidigare kan du fortsätta strosa runt och utforska Portalen, eller så läser du vidare och undersöker begreppet närmare.

Artikel förKontoägare, SuperAdministratör, Behörig att läsa dokument.
Plats PortalenBolagsrum/Dokument/…

Vad är en tagg?

Man kan beskriva taggar som nyckelord vars syfte är att kategorisera innehåll. Exempelvis är det vanligt förekommande för artiklar och blogginlägg. Nu kanske du frågar dig varför du skulle bry dig om taggar när du kan organisera mappar, filer och dokument i din egen hierarkiska struktur? Utmärkt fråga!

När du placerar ett dokument i en mapp har du per automatik begränsat tillgängligheten. Filen kan enbart hittas i exakt den mappen och om någon utifrån vill komma åt dokumentet… förbered dig på att rita en skatt-karta. Taggarna gör att ett dokument kan kategoriseras på flera sätt och därmed kan du hitta vad du söker på fler ställen än ett. Dessutom underlättar det för nästa person – allt han eller hon behöver är ett ord. Vi på Invono tror på taggarna och har därför tillämpat dem som ett alternativ för dig inne i Portalen.

Hur du taggar dina dokument i Bolagsrummet (Administratör)

När du väl hittat din riktning på portalen och laddat upp ett dokument är det dags att ge det lite omtanke med hjälp av taggar. Vilka taggar att använda är upp till dig, men ett tips är att försöka tänka på dokumentets innehåll. Om innehållet behandlar ett specifikt tema, eller flera, kan du mycket väl använda dem.

• Se till att ditt dokument är markerat
  • Klicka på fältet (Egna taggar)

• Skriv in en tagg som kategoriserar dokumentet eller välj en som du skapat tidigare.

• Lägg till så många taggar du anser vara lämpligt

… och du är klar!

Hur du tar bort dokumentets taggar

När du väl hittat din riktning på portalen och laddat upp ett dokument är det dags att ge det lite omtanke med hjälp av taggar. Vilka taggar att använda är upp till dig, men ett tips är att försöka tänka på dokumentets innehåll. Om innehållet behandlar ett specifikt tema, eller flera, kan du mycket väl använda dem.

• Klicka på fältet (Egna taggar)
  • Tryck på X:et

... Klart!